2015 m. rugsėjo 10 d., ketvirtadienis

Rex Applegate "Kill or Get Killed"

Knygas skaityti reikia, tas net ir didžiausiam žiopliui akivaizdu. O ką skaityti? Gal Murakami? Gal tetutės Neringos knygutes gražiais violetiniais viršeliais?
O gal kažką įdomesnio ir tokio, iš ko bent maža dalelė užstrigusi kažkur rudimentinėse smegenyse gali padėt išgelbėt skūrą.






Taigi šį kartą siūlau paskaityt 1943 metais parašytą OSS pulkininko Rex Applegate knygą  "Kill or Get Killed" (nuorodoje 1976 metų "Fleet Marine Force Reference Publication (FMFRP) 12-80, Kill or Get Killed, perleista kaip instrukcija Jūrų pėstininkams). Spauskite nuorodą į archyvo PDF.


Autorius Rex Applegate (1914 – 1998), antrojo pasaulinio karo metais apmokė OSS (CIA pradininkė) neginkluotos ir ginkluotos kovos metodų, kurios pats tobulino su legendiniais William Fairbairn ir David Stirling, ko rezultats sudėtas į šią knygą, kurioje aprašyta iš tikro brutali, bet efektyvi sistema.

Į ką vertetėtų atkreipti dėmesį tai visų pirma į neginkluotos savigynos metodus, nes iš tikro nereikia būti KravMaga dievu, kad galėtum padaryt žalos užpuolikui ir bent jau pabandytum apsiginti.

Diskleimeris - knygoje ekstensyviai kalbama apie žudymo būdus, nes knyga skirta kareiviams tai jei esat jautrios sielos, neskaitykit. Knyga viešajame archyve taigi čia nėra joks ten slaptas manuskriptas už kurio skaitymą bus šakės. Nepropaguoju aš čia smurtavimo, nereik čia paskui piktintis ir persekiot manes kaip kokio Whydoto.

Į ka nereiktų kreipti tiek dėmesio, t.y skaityti labiau kaip laiko kapsulę yra šaunamojo ginklo panaudojimas, nes sistema perdaug archajiška ir turi ne tiek daug naudos šiais laikais kaip mokymosi priemonė.

Dar viena laiko kapsulė - skyrius skirtas policijai ir mokantis kaip malšinti riaušes. Kaip jum toks manevras:

Politkorekcija ir žmogaus teisių persūdymas nebuvo tada ryškiai labai svarbus motyvas - yra riaušės, jas reik numalšinti ir pagal to meto logika, lazda į kiaušius efektyviau nei vandens patranka. Na teisybės yra. 

1 komentaras:

  1. Knygelę išleidusi leidykla "Paladin press" tikrai originali. Jos asortimente ne tik ekstremalių ar viešai naudojamų priešpriešos būdų instrukcijos.
    Mačiau ir nemažai savadarbių ginklų (pistolės, submašinai, etc) gamybos aprašymų. Kartais atrodo, kad auksrankiai iš artimųjų rytų nieko kito ir neskaito, tik Koraną ir "Paladin press" :)
    Tau gerai, Ryti, tau anglų k. nesvetima ...

    AtsakytiPanaikinti