2015 m. lapkričio 25 d., trečiadienis

Suomiai

Patykojo suomiai mūsų gynybos komitetus kaip Erdogano vanagai Putino taikos balandžius.
Jau šią savaitę buvo planas chuliganas pradėt baiginėt su tuo kraupulingų pėstininkų kovos mašinų konkursu, sukirst su vokiečiais rankytėm dėl Boxerių ir būtų Job well done.

Viskas vyko gerai - atrinko Boxerį (taip, tą kur jau laimėjęs iki konkurso buvo pirminiu spėjimu), ir dvi versijas Piranijos - Piraniją V ir Strykerį.

Tada Strykerio atsisakė nės bais ilgai laukt reiktų. Beliko tik kaip rašiau seniau, rast būda kaip sugalvot kad paprasta Piranija per brangi (nieko sunkaus - pas šveicarus viskas brangu, neutralai nelaimingi) ir būtų galima baigt darbą. Vokiečiai jau pradėtų kraut haubicas į vagonus, o mes pradėtumėm laukt Boxerių (spėju tiek pat kiek Strykerių - kaip jau seniau sakiau, pajėgumai vokiečių tai ne amerikiečių). Bet nepasisekė kaip Landsbergiui su Laisvės premija (na kaip šiandien eina metaforos tai net baisu, kaip TOW raketos iš nuosaikiųjų sukilelių pozicijų).

Suomiai pakišo kiaulę. Ne bet kokią - laukinę, su 30 mm patranka ir 8 kojytėm. Va kokią:


Bet kaip pildosi visi čia mūsų nagrinėti pavojai konkursui, kaip Vangos pranašystės. Suomiai siūlo tik pat technikos už puse kainos arba už tuos pačius pinigus perpus daugiau - kaip norim

http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/suomiai-siulo-lietuvai-simta-patria-sarvuociu-dviguba-apimti-ta-pacia-kaina.d?id=69668476

Problema tam kad suomiai rimtai nusiteikę, nepriklausomai nuo to, kad nieks čia jų nesvarstė ir išvis nekvietė. Atvažiavo direktoriai su pasiūlymu patys. Ir svarbiausia, kad kaip ir sakiau - tas Patrias visi perka, suomiai atkalę masinę gamybą, užsakymus vykdo sėkmingai, o ir pati Patria atitinka visus reikalavimus, kai kur dar geriau nei Boxeris - Oto Melaros bokštas, kad ir popsas bet patranka skirta ne pagrinde airburstu dusinti pėstininkus, o įvairesniem taikiniam (istorijas kaip Boxeris airburstine 30 mm patranka naikina rusų tankus palikime delfi komentarams, feisbukui ir Kraus-Maffei apmokėtom konferencijom). Plius SPIKE raketos irgi nemaišo. Ir dėl kainos suomiai nemeluoja, tie šiaurės melynių augintojai.

Tai vat dabar klausimas - ar visi komitetai, komisijos ir interesų grupės susibintuos persišautą koją, sukirs rankom su suomiais, atsiprašys vokiečių ir paprašys, kad jie vis dėl to atsiųstu mum haubicas, ar visgi bus bandymas atsikratyt tų suomių.

Potencialios priežasty atmest Patrias (argumentai kurie, ko gero, nuskambės):
  1. Suomiai mum nesiūlo jokios papildomos naudos (kas mum tie 150 mln eur nuolaidos) ir sakė kad negins mūsų per karą.
  2. Suomių per ploni šarvai (geras argumentas, lyginant su ko gero sunkiausiai šarvuotu ratiniu šarvuočiu, gal tada iškart lyginkim su kokiu Izraelio "Achzaritu").
  3. Suomiai nepristatys laiku (geras argumentas, ypač kai su niekuo jo nelygini ir tas laikas dar nenumatytas - pamenta mes gi pirkom iš prancūzų sraigtasparnius prieš du metus tai vasarą jau vienas iš trijų atskrido. Ar daug pražuvom?)
 Potencialios priežasty atmest Patrias (mano siūlomi argumentai):
  1. Suomiai kariavo už Ašį per karą, tai ko gero rezga kažką pikto.
  2. Patrias perka tik visokios Kroatijos ir Slovėnijos. Mum nereik nieko ką naudoja buvusi Jugoslavija - jie ir šiaip blogi ir dar mum kašyje į skūrą davė. Ir dar už Ašį kariavo.
  3. Itališkos patrankos kažkaip nerimtai skamba, o mes nei vieno itališko ginklo nenaudojam. Ir išvis tie italai už Ašį kariavo. 
Šituos leidžiu naudoti be atskiro copyrighto.

 Taip, kad laukim kai čia bus gal sulauksim greičiau nei Turkai vištienos embargo panaikinimo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą