2016 m. sausio 20 d., trečiadienis

Šventų karvių update

Kol kas  nieko įdomaus gynybos reikaluose nevyksta. Nors kodėl - vyksta gi, šauktinius sugaudė, kiti, pagal Butkevičių į Airiją muilą išnešė. Nieko - išmoks vištom galvas nusukinėt, tai kas čia reikš priešui galvą nusukt. O gal geriau kolaborantui galvą nusukt, kaip šauliai mokė - po to pamokymo patarimai baigėsi paskutine antiklimaktiška dalimi.

Šiandien gi dar 15min. paskelbė "žurnalistinį tyrimą" Boxerių tema. Tyrė kaip čia taip gavosi kad bokštai staiga izraelietiškais patapo. Nieko įdomaus neištyrė, neverta net linko duoti ir Pancerovui klikų generuoti - tyrimas baigėsi maždaug atsakymu - "Komisija nustatė, kad bokštas neatitinka reikalaivimų, tada komitetas nutarė, kad atitinka, tada davė patarimą komisijai ir viskas legit". Nieko mandro, taip sakant. Kai galutinės kainos bus, tada ir mes panagrinėsim, o dabar tai čia tuščios šnekos.

Galiausiai tas šventų karvių update. Taigi InRange TV patalpino dalies ginklų kuriuos bandė purve smėlio testą.

Pačios sovietinės šventosios karvės nebuvo - gal ganėsi (panašiau, kad tiesiog ne tas išvažiavimas į dykumą). Bet testas irgi bjaurus - žvyras su komoresorium pučiamas į mechaniką. AR15 ir vėl nieko nenutiko, kaip netikėta. M1A1 nuduso tradiciškai greitai. Šį kartą manau suveikė tas dailusi šorinis kevalas, kuris veikė kaip smėlio gaudyklė, bet be jo rezultatas irgi būtų panašus. Prancuziškas šautuvas pasidavė, bet ne be kovos.

Kaip tik prisiminiau senoką diskusiją, po kurios dar iki dabar turiu pavyzdį, kaip negalima tikėti viskuo, ką sako ekspertai, rodo internetas, rašo spauda.

Kai kurie iš skaitančių žinote kas yra PIAT. Tai arbaleto, ragatkės, granatsvaidžio ir kanalizacijos vamzdžio hibridas, naudotas britų per antrą pasaulinį karą paleidinėti prieštankiniams sviediniams. Vienas iš prasčiausių antrojo pasaulinio karo ginklų.


Filmuke ties 1 minute rodoma, kaip reikia užtaisyti tą velniavą pirmam šūviui - atsisedus ar atsistojus įtempti spyruoklę, sustumti strypą atgal, užfiksuoti ir pirmyn. Nekažin kokia sistema, bet ir čia galima susimauti.

Pavyzdį kaip tai padaryti demonstruoja IMI (Israel Military Industries) akademijos instruktorius History Chanel žiūrovams. Ne šiaip koks medis, o turėtų būt ekspertas.


Kuo toks jo fintas baigtūsi realybėje - angliško šalmo briauna šaudykles atramos sukalta tiesiai į galvą, kumuliatyviniu sviediniu nukritusiu panosėje ir šonaii, pakasytais "Panzerio" kulkosvaidžio.

Taigi patarimas šiam kartui - jei ko nors ieškote Youtubėje - visada pažiūrėkit bent 2 filmukus apie ta patį.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą