2015 m. gruodžio 3 d., ketvirtadienis

ES ginklų kontrolės planas

Kažkaip vis pasijuokdavai iš tokių ginklų kontrolės pranašų kaip J. Biden ir D. Feinstein, kurie prakišinėja naujus ginklų banus JAV. Bet gi prisiveisė ir pas mus tokių. Tiksliau ne pas mus, o Briuselyje. Čia ta vieta kur Islamo valstybės filialas yra, jei pamiršot.


Tik Europa kaip visada eina vienu žingsniu tolyn - JAV bent jau demokratai verkia, ašarėles lieja kai kažkas šaudo legaliai pirktų ir laikytu AR15 kino teatre, Briuselio politikai siūlo drausti ginklus nepaisant to, kad teroristai jų neperka laisvoje rinkoje.

Taigi praskaidrėjo planai ginklų draudimams
https://ukshootingnews.wordpress.com/2015/11/18/breaking-eu-publishes-semi-auto-ban-proposal/

Pirminis šaltinis:
http://europa.eu/rapid/press-release_IP-15-6110_en.htm

Sukūrė visą grožį Elżbieta Bieńkowska ir Dimitris Avramopoulos. Lenkė technokratė ir graikas konservas dabar mus pamokys visus, kaip reik ginklus kontroliuot. Taigi ką šie šviesusuliai siūlo:

"Taking into consideration the high risk of reactivating badly deactivated weapons and in order to enhance security across the Union, deactivated firearms should be covered by this Directive. Additionally, for the most dangerous firearms stricter rules should be introduced in order to ensure that those firearms are not allowed to be owned or traded. Those rules should also apply to firearms of that category even after they have been deactivated. Where those rules are not respected, Member States should take approp riate measures including the destruction of those firearms"

Paprastai sakant - deaktivuotas "most dangerous" ginklas (reik manyt bet kas iš A kategorijos) tampa nelagalus, neprekiaujamas, surenkamas ir sunaikinamas daiktas. Visi istorijos atkūrinėtojai jau galit pradėt bučiuot savo PPŠ ir PPS atsisveikinimui, jei įstatymas praeis.

"Some semiautomatic firearms can be easily converted to automatic firearms, thus posing a threat to security. Even in the absence of conversion to category 'A', certain semi automatic firearms may be very dangerous when their capacity regarding the number of rounds is high. Such semi automatic weapons should therefore be banned for civilian use."
 
Net šauniau nei 1994 JAV Klintono banas. Net nepasakyta kas per ginklai. Tiesiog - daug šovinių, pavojus - uždraust. Some, certain. Tiesiog nuostabus konkretumas. Jei reikalas praeina, visi sportiniai graižtviniai pusautomačiai tampa nelegalūs, Thunder armory užsidaro.

"Semi automatic firearms for civilian use which resemble weapons with automatic mechanisms"

Tiesiog žanro klasika. O tai Glock17 irgi atrodo kaip Glock18. Pridedu ta progą filmuką iš dar vieno gero Youtube kanalo būtent apie šitą baną.


 Siūloma tokius pusiau automatinius ginklus, automatinius ginklus perdarytus į pusiau automatinius (nežinau kiek tai aktualu Lietuvoje) ir bet kokius deaktyvuotus A kategorijos ginklus palikti A kategorijoje t.y.uždrausti bet kokią civilinę jų apyvartą.

"Furthermore, the risk of alarm weapons and other types of blank firing weapons being converted to real firearms is high, and in some of the terrorist acts converted arms were used. It is therefore essential to address the problem of converted firearms being used in criminal offences, notably by including them in the scope of the Directive. Technical specifications for alarm and signal weapons as well as for salute and acoustic weapons should be adopted in order to ensure that they can not be converted into firearms."

Jau buvo apie pusautomačių perdarymą į automatinius, dabar siūloma bet ką kas daro "pokšt" ir skleidžia garsą ar šviesą, priskirt prie ginklų, nes jie gali būti perdaryti į tikrą ginklą. Taip. O idėjus bombą į lagaminą jis irgi sprogs, tai gal lagaminus drauskim? Tiksliau ne drauskim o į C kategoriją įtraukim.

"Without prejudice to Article 3, Member States shall authorise the acquisition and possession of firearms only by persons who have good cause and who"

Siūloma visur įvesti "May isue" vietoje "Shall isue". Taigi reiktų įrodinėti kad tau tikrai reikia ginklo. Ėjimas į šaudyklą aišku bus ne priežastis, turėsi irodyt, kad taves kasdien tiko ISIL (ar DAESH ar kaip tie šūdai dabar vadinasi).


 Visas reikalo tekstas oficialus prie Directive


Va taip ES kovoja su teroristais. Ta pati ES nuo kurios taip sekmingai Salah Abdeslamas pabėgo kad net šlykštu. Dokumentas sako, kad žmonės tikisi, kad ES apsaugos juos nuo terorizmo. Na kažkiek apsaugojo, bet kai teroristai šliaužo skersai išilgai reiktų konkretaus reality check - teroristai dabar ne sėdi ir nekrapšto užvirinto deaktyvuoto šautuvo vamzdžio - jiem "juodų" ginklų užteks dar 20čiai metų vien iš tų kurie per paskutinius pusantrų metų "išsivaikščiojo" pvz Ukrainoje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą