2015 m. spalio 5 d., pirmadienis

Pirmadieninės reflekcijos

Yra popular demand (o o, kokia prabanga, jei jau turiu popular demand, reiškia kad skaito daugiau nei vienas/a) truputi aprašyti daugumą neigiamų ir užknisančių aspektų, pasitaikančių kasdieniniame gyvenime. Neužkišiu aš čia visko blogybėm visuomenės, čia labiau linksmesnis aspektas, truputi atmiešti bendram tonui.

(paveiksliukas iš http://www.teenlibrariantoolbox.com/2014/04/rant-because-faking-it-isnt-real-or-helpful/)

Tas pats popular demand ir pavadinimą pasiūlė - "Heitrytis". Na čia dar pažiurėsim, bet iš tikro, piktintis dabar populiarus sportas - o ką? Sveikatos tam nereikia, sėdėk sau namie ir piktinkis. Bet nereik visko taip nupiginti, kad kainuotų kaip lenkiški obuoliai Šlionsko krautuvėj su akcija - aprašant visa velniavą kuri mus supa ir visus įvairaus plauko prietrankas mes patys nekartosim jų klaidų ir skystaprotystės.

Visus aprašymus reikia struktūrizuoti - nesipiktinsi čia žmogus latrais gatvėse ir buržujais autostradose tuo pačiu metu (nors buržujus čia komunisto žodis, pavadinkim juos prasigyvenusiais bet neprasivysčiusiais, trumpiau PBN, čia trumpinys ateičiai).

Taigi kadangi mes čia kuriam kompartmentą kažkokiam metodui, tai šiandien pakalbėkim apie tokį banalų dalyka kaip važiavimas apsipirkt. Net ne kažkokas daugiau, net ne parduotuvių pardavėjos ar duobės. Kalbama apie procesą nuo durų iki durų.

Kiek visokių imfuzorijų vairuojančių ten yra... Aišku tai paaiškinama, maistas pritraukia, o dar jei parduotuvėje ir kokio skysčio svaigaus randama (viskio, šnapso, "Kurmio" - kam kas patinka) tai išvis - regioninis hotspottas garantuotas.

Taigi ką ten sutinkame?

Visų pirma aišku žmones, kurie pamiršo kad parkinge irgi KET galioja - nekliūna man pėstieji - tegu jie ten malasi vistiek ten nieks nelaksto, aišku tegu vistiek dairosi aplink, nes kaip pamatysim visokių šelmių yra.
Bet va žmonės kurie žiuri į prieki ir važiuoja atgal jau kita kategorija. Ratai sukasi pirmyn - akys pirmyn - ratai atgal - akys atgal. O tai paskui kai ras mielieji galineje posparnėje suvyniotą pėsčiajį KET žinojimas ar nežinojimas nepadės.

Kodėl žmonės važinėja parkinguose ne dešine o kaire puse - beyond me. Gal perdaug laiko Airijoj viščiokus smaugė. Nežnau. Važiuokim visi savo pusėm parkinguose.  

Tada dar yra neįgaliojo vietos, arba kitaip privatus x6 parkingas

Prie Vilniaus akropolio jos beveik be konkurencijos valdomos kaimynų iš bulbinės degtinės ir Rusijos rinkoje legalių ananasų ir midijų tėviškės. Visų pirma tai reiktų policijai juos gaudyt, bet gal tingi terliotis, tai paleista viskas savieigai. Kitur gi matome ir Lietuvos numerių ant tų kalchoznikų vežėčių, nesvarbu kiek jos prabangios.

Kas tų žmonių galvose be oro - nieko turbūt. Jie yra dėlės ant mūsų visuomenės. Idealiu atveju tos vietos turėtų būti tuščios. Na nieko, kai nuleks koks nors vietų blokeris su x6 nuo kelio, irgi neturės kur pastatyt savo rankomis valdomo "Polo".

Yra dabar dar ir "Šeimos vietos" - irgi gera idėja, dėja neaprašyta KET. Atsiminkit visi - neturit vaikų - nesnaipinkit į tas vietas. Jeigu neatsivežėt jų o palikot pas bobutę - irgi.

(diskleimeris - aš š nei viena aukščiau paminėta vietą nepretenduoju, taip kad negalvokit kad x6 mano vietą nušiko tai dabar čia visas piktas).

Girdėtas paaiškinimas - tai va netyčia sustojau, negi bevažiuosiu lauk. Nu ir važiuok - ne tau skirta vieta. Jei jau palikai ten mašiną - maukis asilo beretę ir sėdėk tyliai o ne vaidink, kad netyčia.

 
Atskira bukagalvių šliužų kategorija yra vežimėlių metytojai, kurie džiaugiasi rade toki numestą vėžimėlį nes nereiks jo vežt į vietą, o bus galima irgi numest. Paskui padorūs žmonės turi juos rankiot išmetytus nes jie riogso vidury vietos, kur noris pastatyt mašiną.
Visų pirmą 2/3 jų tų vėžimėlių nereikia - pasimkit krepšį, apsipirkit ir nusineškit paskui pirkinių maiše tą negazuoto vandens butelį, tris bananus ir dežutę tuno savo sultyse iki savo mašinos. Jei jau nebepanešat pirkinių, kokio velnio į sporto klubus slankiojat? Vėžimėlių mėtytojus reik gaudyt, sodint į vežimėlius ir rident kaip margučius nuo parkingo rampų. Extra taškai už face plant. 



Paskutinė šio pirmadienio kategorija, kurie veisiasi visus, kur yra parkingai, ir visur užknisa vienodai, yra svetimų mašinų trankytojai. Turiu galvoj ne šiaip parkuoti nemokančius - nieks negimė mokėdamas ir visko būna. Kalbu apie tuos kur tranko svetimų mašinų duris savo durimis.

Čia mano galva yra patologija kažkokia. Suprantu vaikai kartais šoka iš mašinos ir paleidžia duris, bet pažiurėkit kieme į savo mašiną - visi įlenkimai ant priekinių durų taigi dauguma trankytojų sėdi priekyje.

Ir jie visada važinėja sidabrinėm arba baltom mašinom, kurios palieka dažų juostas. Negi taip sunku yra prilaikyti duris arba pasilikt parkuojan tarpą, kad pralystum lauk? Jei neišlips stori keleiviai tai visų pirmą jiem reik skipint lates ir burgerius, o visų antra pirma išleiskit juos, po to parkuokitės - nereik gi tokiam taktiniam manevrui Guderiano skaityt.

Top tip - tuo baltus ruošus neblogai nuima WD-40 arba kažkas panašaus - užpurkškit negailėdami ir patrinkit gana intensyviai nebraižančiu skuduru. Per kelias min nusivalo, o riebalas paskui nusiplauna plaunant mašiną. Gailą bet duobių nepašalina, taip kad nesistatykit prie potencialių žasinų. 


Taigi tiek neteisybės, netesybų, nerimo ir nusivylimų galima sutikti prekybos centro parkinge - nebūkit kaip šie personažai, elkitės protingai ir pagal apsišvietusio ir naujoviško europiečio sąmonę o ne kaip kolūkiečiai kad ir be "Belarus".

Toks tad pirmadienio pasipiktinimas "by popular demand" tskant.

3 komentarai:

  1. Jei jau Rytis pratrūko, tai čia kažkas rimto :D
    Bręsti, kolega ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Čia jau nieko netikėto - tiesiog klasikinis piktinimasis perkeltas rašytinian formatan. Reikia įdėt kartais filosofijos šalia technikos.

      Panaikinti
    2. Filosofija tu filosofija :D
      Kartais vaizdelis už akiduobių visiškai užpisa, tad normalu sukeltą įtampą kažkur iškraut. Gerai, jei emo iškrova būna minimali. Kitaip kenčia visuomenė. Pirmiausia nuo tavo neryžtingumo.
      Po ne vienos soc.teisingumo situacijos ir bendravimo su policijos tyrėjais priėjau gana paprasto konfliktinių situacijų sprendimo: nepatiko kas - pysk tiesiai ir "vyniok meškeres", patartina anonimiškai.
      Po visko psichinė gerovė garantuota :)
      https://youtu.be/Gp3vpDcMd00

      Panaikinti