2015 m. lapkričio 22 d., sekmadienis

Apie policininkus ir kalašnikovus

Policininkai akivaizdžiai nesuderinami su Kalašnikovo sistemos automatais šią savaitę buvo. Tiksliai jau nuo praeitos pabaigos. Viskas prasidėjo nuo bomžako peršautos kojos ir baigėsi Skvernelio pasakymų, kad jis out.

Viskas gerai su Lietuvos policija. Ten daug tikrai gerų žmonių kurie stengiasi dirbt savo darbą už nekažin kokias algas. Visokių pasiteiko, bet bendras vaizdas eina geryn. Vat tik valdžia kartais suvelia viską į kamuolį ir atrodo, kad visi ten pasiklyde gyvenime.

Visų pirmą kam jiem tie kalašnikovai? Pagasdinti žmonėms? gal. Kad atrodytų rimčiau? Nes realios kovinės galios jie prideda mažai. Nežinau kiek policininkai kvalifikuojasi su jais bet tikrai nemanau kad tiek kiek su pistoletais, vat tada ir lenda treniravimosi spragos ir bomžai kiauromis kojomis.

Mūsų policininkai neturėtų būti tokie:
Nors ne - pas mus neperšaunamų liemenių turbūt neduoda prie kalašnikovo.

Policininkų tampomi AKS74U yra išvis ribotos taktinės vertės ginklas policininkui (kitiem irgi) - taikikliai primityvūs, taiklumas ribotas, šovinio pramušamoji gali didelė (taip kad už žuliko stovinčiai bobutei irgi klius). Ginklas skirtas tankistui lendančiam iš degančio tanko, kad galėtų nupūst aplinkinius priešo pėstininkus, ne policininkui, kuris atsakingas už kiekvieną kulką.

Ir negalvokit kad policininkai geriau su jais pasipriešins iškvietimui į terorizmą - tam yra antiteroristinės rinktinės. Pamatę gatvėje teroristą policinkai į jį kuo nešautų, teroristasi reaguos taip pat - atsišaudys, neš muilą arba sprogs. Ar 5,45 mm ar 9 mm skirtumas tada mažas. Tiek kad policininkas savo gloku turi geresni šansą pataikyt nei kalašnikovu, kurį laiko rankose kartą į 3 metus.

Taip kad kalašnikovus reik surinkt iš policijos ir išvis grūst kur nors i rezervą branduoliniam karui arba prakalt kokiem ukrainiečiam (arba dykai duot), o policininkam teroristinio pavojaus metu liept nešiot neperšaunamas liemenes ir duot 33 šovinių dėtuves glokams - efektas būtų geresnis.

Faktas kad turi būti rimtai ginkluotos policijos, bet ten turi būti visas komplektas, neperšaunamos liemenės, atlaikančios bent 7,62*39, taktinės liemenės su minimum 5 dėtuvėmis, karabinai su kolimatoriais, normali ryšio technika, šalmai ir visa kas. Jau turime faktiškai tai viešajame saugume ir Are, gal to ir pakanka.

O regiono ploicininkam, iš kurių surakintas narkomanas pavogė kalašnikovą reiktų atsiminti švedu kareivių vadovėlyje aprašytą tisyklę, kad net ir eidamas pašikt į krūmus, visada neškis savo šautuvą ir šalmą. Nežinai kada prireiks.

Yra ir tarp policininkų suprantančių ginklo reikalą: 33 minutė

Like a Pro - jei žino pirmą saugaus elgėsio su ginklais taisyklę, tikria žino ir visas kitas. Respect.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą