2016 m. lapkričio 10 d., ketvirtadienis

Aktyvių veiksmų gairės (Service Pack 3)

Didžiausia naujiena šiuo metu yra Donaldo Trampo pergalė. Ir pasaulis dar nesugriuvo, kam nepatinka gali emigruoti į Kanadą ar kokią Meksiką (kažkodėl ten niekas nenori, apgintu gi vargšus meksikiečius nuo užtvėrimo, o ir ekologiškos kukuruzu duonos pagraužtų).


Paverks visi verkėjai, neeaišku, kiek iš baimės, kiek iš pavydo, kiek šiaip nes dar viena priežastis pykti, kad kitame pasaulio gale esanti šalis išsirinko ne tą, kuri GAL būtų parankiau mums. Ką padarysi, Life is tuff, so is Trump. Beje, visi skaitantys ginklų žinovai, jei pasakysit, kas nuotraukoje ,esančioje viršuje, ne taip gausit extra papildomų taškų.

Ir kaip tik šio geopolitinio lūžio, nuo kurio apžvalgininkam lydosi klaviatūros, momentu mes užbaigsime pildyti savo aktyvių veiksmų gaires. 

O ruoštis reikia - jei ką užskaitysim šį pasirruošimą kaip extra finansavimą, Trampas gal susimylės, užskaitys tai kaip trūkumą iki 2 procentų už visus pradykinėtus metus ir atsimins kartu su NATO mus. 
Ar paskaitėt apie šaunamuosius ginklus? Aišku nelabai ten ir yra ką skaityt.

Gairės po pėstininkų ginklų eina geryn, bet vistiek dar fragmentiškos.

Toliau seka sprogmenų ir sviedinių atpažinimas. Visiem turbūt savaime aišku, kad nei karo nei ne karo metu nereikia čiupinėti visokių sprogmenų ir panašių daiktų. Gal karo metu, jei būsite partizanų dalinyje ir kas nors jus apmokys galėsit bandyti, bet vistiek turėkite omenyje, kad žaidimas su sprogmenimis niekada nebus 100 proc. saugūs.

Gairėse nuotraukėles mažos, ko gero todėl, kad remtąsi spausdinamu formatu, bet nemanau, kad būtų buvę labai sunku į PDF sudėti normalias dideles nuotraukas visokių sprogmenų - negi gailą tų kelių megabaitų.

Ir nieko suprantamo nėra dėl mastelio, prie kasetinių bombų padėtas multitoolas, bet ar visi žmonės žino kokio jis didumo?
 
 Bet kokiu atveju viskas kas atrodo kaip metalinis agurkas reik vengt iš tolo.

Minosvaidžių minos neblogai parodytos, o vat aviacinių bombų reikėjo geresnių nuotraukų paieškoti - bombos pasikeitė nuo antro pasaulinio, o tos kur nuotruakose dar it iš po žemės ištrauktos.



Bombos šiais laikais daugiausia pilkos ir kur jos gulės matysis dažniausiai kad iš dangaus nukrito. Nerankioti daiktų, numestų iš dangaus - gali nesusiderinti tai su gyvybe.

Su minom ir granatom irgi viskas gerai, bet kadangi būtent jas rasti tikimybė didžiausia (aišku ir užlipti ant jų) tikra reikėtų didesnių ir aiškenių paveikslėlių.

Atsiminkite, kad ypač kasetinių bombų barstomos bombos (taip - iš didelių bombų byra mažesnės bombikės) ir visokie kitokie sprogmenys, taip pat sprogmenų dalys gali atrodyti ir visai kitaip nei tikitės:

Be to atsiminkit, kad sprogmenys ne selektyvūs - tiek NATO tiek Rusiški ar Iranietiški ar Kiniški sprogmenys vienodai ima visus, taigi būkite atsargūs visoje karo veiksmų teritorijoje, net jei ji užimta draugiškų ar savų pajėgų.

Paskutinė gairių dalis yra išgyvenimo pagrindai ir akivaizdu, kad ji paimta iš kito leidinio arba rašyta kažkieno, kas išmano tą dalyką, nes plačiausiai aprašyta. Aišku išgyvenimas daugiausia aprašomas gamtoje, o karo metu greičiausiai tektų pagyventi ir miesto džiunglyne. Bet kokiu atveju informacijos gana daug.

Kelias vietas galima papildyti:

Aprašoma, kaip pasigaminti kompasą su baterija įmagnetinant adatą. Faktas tas, kad tam reikia turėti adatą (tinka ir gabaliukas plieninės vielos) kas nėra labai sudėtinga, bet va turėti bateriją ir izoliuoto laido jau ne taip garantuota. Adatą sekmingai galite įmagnetinti ir viena kryptimi braukydami per vilnonius rūbus arba pridėję jos vieną galą prie magneto (labai puikūs magnetai yra telefonų ar MP3 grotuvų ausinėse, ir gerai pritrėškus su koja jie puikiai išsiima).
Kiti kompao gamybos žingsniai kaip aprašyta gairėse.

Kiti aprašytis krypties nustatymo būdai paprasteni ir bandykite atsiminti bent kelis.

Maistas irgi ne tiek labai įdomu, toliau aprašoma kaip nešvaistyti ir prasimanyti vandens. Vandens aišku Lietuvoje netrūksta, bet jei tupit kur pasislėpę ir laukiat nakties, kad judėti, vandens atsargų atsargų gali ir nebūti kaip papildyti.

Nurodyta, kad vandenį galima dezinfkuoti chloro tabletėmis, bet bent aš tokio daikto besimėtančio parduotuvėse matęs nesu. O ir internete tik baseinam valyti siūlo. Vandenį galima dezinfekuoti su visokiais namų ūkio balikliais (skystais) kurių sudėtyje yra 4-6 procentai natrio hipchlorido (spėju, kad jo yra visame, kas smirda chloru). 2 lašai 1 litrui vandens ir palaikyti puse valandos. Turėtų būti bjaurastis, bet per karą nenorėkit "Vytauto". Norėti aišku galit, bet kažin ar gausit.

Nelabai supratau, kokia nauda išgyvenimo atveju iš aprašyto sulos koncentrato - labai jau sudėtingas būdas apsirūpint cukrum, nebent iš neturėjimo ką veikt.

Toliau rengimosi principai, kurie aprašyti visai puikiai. Vieną dalyką tik norėčiau paminėti. Konfliktai nėra madų šou, bet visada galvokit kaip atrodot.

Yra 2 situacijos:

1 - jeigu jūs esate su kovotojų daliniu - pats esate kovotojas arba padedate ir veikiate užfrontėje, pafrontėje, fronte ar kur kitur, bet esmė, kad esate prie kažko prisijungęs. Tokiu atveju stenkitės atrodyti kuo labiau kaip visas dalinys - turėkite skiriamuosius ženklus, uniformą ar jos elementus jei tai įmanoma. Gairės pradžioje labai aiškiai tai pasako:
Pasipriešinimo vienetų kovotojams rekomenduotina nešioti ryškius, iš toli matomus skiriamuosius ženklus, suderintus su Lietuvos ginkluotosiomis pajėgomis, kurie padėtų išvengti savų pajėgų nuostolių, netyčia juos nukauti ar sužeisti. Įsidėmėtina, kad toks ženklas yra vienas iš įrodymų, kad pasipriešinimo kovotojai pagal tarptautinę teisę yra kombatantai (kiti įrodymai: pasipriešinimo kovotojai turi už juos atsakingą vadą, jie atvirai nešioja ginklus ir savo veiksmuose vadovaujasi karo įstatymais ir papročiais). Skiriamuoju ženklu gali, pavyzdžiui, tapti spalvota lipni juosta, kuri užrišama matomoje vietoje: virš alkūnės, ant amunicijos diržų ar šarvinių liemenių.
Taip kad nepersirenginėkite pirmyn atgal - atrodančius neaiškiai ir su ginklu šaudys tiek savi tiek svetimi

2  - jeigu bandote dingti iš užimtos vietovės - evakuojatės su šeima, vienas, nebėra prasmės pasilikti ar dar kažkas. Bug out vienu žodžiu, tampat pabėgeliu. Net jei ir žinot, kad kažkur jūsų jau laukia partizaų dalinys, visada galvokit kaip reik apsirengt kol jį pasieksit. Esmė ta, kad reikia nekristi į akis. Reikia kamufliažo, bet ne tokio apie kokį galvojate.
Va pavyzdžiai ko vengti:

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „tactical fleece“ 
Pagavote esme? Reikia atrodyti, kad tu ne prie ko - jokių taktinių drabužių, moralės lipdukų, kuprinių su MOLE kilpom, kamufliažo, shemagų, taktinių akinių, jokių Coyote brown, FDE, OD ir kitų spalvų. Visa šita tik lems, kad pirmame pasitaikiusiame blokposte jus "apklaus" galimai ir su buožės į pilvą ar kuprą pagalbą. Nevaizduokit didelio freedom fighterio kol nekovojat tiesiogiai.

Dar ko vengti tai visokių etikečių ir brandų - gal ir gerai kur mieste vaikščiot su Arkteryx, Helly Hansen, Columbia ir pan, bet neatrodykit kaip kalėdų eglutė nes irgi daug kam gali kilt noras nurinkt žaisliukus.
Tai kaip rengtis - labai paprasta - kaip kad eitumėt dirbti į sodą ar garažą nešildomą - gairėse aprašomas sluoksniavimas ir medžiagos,o spalvos - juoda, pilka, tamsiai mėlyna, netaktinė ruda - nekrenta į akis, o norint ir slepia. Turit atrodyti kaip nieko dėtas civilis, apšepęs ir pasimetęs. Galiausiai jei jau nieko be taktinių treningų neturite, bent nesgalvokite kelnių į batus susikišti ir moralės lipdukus nusilaupykit ir į kišenes susidėkit. Ir negalvokit, kad priešo kariai kokie nors mažaraščiai tungusai - dauguma bus už jus jaunesni ir augę su internetu taigi 5.11 Tactical atskirs ir gali panorėti priglausti pas save jūsų daiktus be jūsų sutikimo.

Toliau išgyvenimo patarimai kaip sušilti, kaip pasistatyti būstą kokį laikiną ir nenumirt iš hipotermijos. Pasiskaitykite, nes pravers ir šiaip kur stovyklaujant, kad ir pasidaryti žvakę iš konservų. 

Paskutinis skyrius - pirmoji pagalba. Čia viskas irgi neblogai bet reikėjo įliustruoti daugiau. Ne ištaškytų smegenų ar ištampytų žarnokų vaizdais, bet tvarstymo shemomis, pavaikslėliais kaip gaivinti ir panašiais dalykais.

Toks tad gairių papildymas - lauksime naujų leidinių ir ruošimės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą